Teda aj keď to tak nevyzerá, Vianoce sú spojené s náboženstvom. A to je práve problém - náboženstvo a jeho prejavy kdekoho urážajú. A príslušníkov daného náboženstva zase uráža to, že sa ľudia ním cítia urazení, lebo veď náboženstvo je vraj fasa vec a tak, veď to poznáte... Nakoniec sú urazení všetci, čo je podľa mňa škoda, keďže Vianoce sú také pekné sviatky. To už potom má človek chuť povedať „Já bych ty Vánoce nejraději zrušila, dyť to slušnýho člověka jenom votravuje". Ale to by bola chyba - zákazom veci obyčajne totiž automaticky neprestanú existovať, to si myslia väčšinou len feministky, pro-lajfisti, ekofašos a Ľudia proti rasizmu. Preto by sme sa my, ktorí máme tieto sviatky radi, mali snažiť o obmedzenie urážlivých faktorov, tak aby sme si mohli sviatky užiť bez zbytočného napätia.

Napríklad už ten názov Vianoce... to čo je za divné slovo? Christmas, to chápem, ale Vianoce? Ako  vlastne vyzerá jedna Vianoca a koľko ich treba do Vianoc? Mali by sme teda tento sviatok označovať nejako inak... Aj keď rozmýšľam, že sviatky znie tiež dosť urážlivo, keďže sa to podobá na slovo „svätiť". Najlepšie by bolo asi hovoriť tomu Slávnosť, alebo prípadne Slávnosť zimy. Je teraz zima? Je! O tom sa snáď nemôže sporiť nikto. Keby aj náhodou nebola, tak by mala byť a Slávnosťou zimy sa ju budeme snažiť privolať.

So symbolmi to je už ale horšie. Napríklad za môjho nedlhého života nosil darčeky Dedo Mráz, potom Ježiško a teraz vidím všade Santa Clausov. No kto sa v tom má kua vyznať? Teda som už veľký a chápem, že také čerstvo narodené nemluvňa má asi ťažko kapacity na to, aby obehlo za jeden večer dve miliardy ľudí oslavujúcich Slávnosti zimy, ale aký je rozdiel medzi Santa Mrázom a Dedom Clausom? To je akurát zmätočné a vzhľadom na svoj pomerne jasne daný účel by sa tento symbol mal volať napríklad Zimný Obdarovávač (ak máme niečo proti zime, môžeme použiť pojem Každoročný Obdarovávač). Teda pôvodne som ho chcel pomenovať jednoducho Symbol, ale neviem, čo by na to povedali fanúšikovia Umelca, kedysi známeho ako Prince.

Ďalším sporným faktorom je stromček - podľa tradícií má ísť o stromček ihličnatý, čo jednak poburuje ochrancov prírody a dvojak zjavne diskriminuje milovníkov stromov listnatých. Listnaté stromy sú v tomto ročnom období síce holé, no to nám práve umožňuje si ich efektnejšie vyzdobiť (viď nižšie). A vlastne prečo iba stromy? Je to škoda, že sa nemôže každá rastlina aspoň raz v roku obaliť do slávnostného šatu z alobalových pásikov a zdraviu nebezpečných blikačiek od Číňana. Preto nech sa ďalším symbolom Slávnosti stane Rastlina.

Inou kapitolou sú ozdoby. Ešte pomerne nedávno sa v našich zemepisných šírkach používali na ozdobu Rastliny výhradne gule. Potom, ako dôsledok oprávnených sťažností feministiek, gule vytlačili iné tvary. Nie síce kosoštvorce, tak ako by to bolo genderovo správne, ale iné menej urážlivé dekoratívne tvary ako hviezdičky, polmesiačiky a samozrejme bezpohlavné postavičky anjelov. Preto som bol šokovaný, pohoršený, nepríjemne prekvapený, otrasený, vydesený a vôbec taký nejaký na hovno, keď som nedávno v nemenovanom obchodnom centre videl symboly Slávností, ktoré nápadne pripomínali prezervatív. Použitý! Veď pozrite sa sami:

DSC00172.JPG

DSC00173.JPG

Otrasné! Ide o zjavnú pro-choice propagandu, ktorá navyše má zhubný vplyv na duševný a morálny vývin detí a mládeže. Keďže aj obvyklí strážcovia morálky, ako napr. pani Tutková alebo pán Slota v tomto ohľade znova viditeľne zlyhali, uvedomujem si, že cesta k politicky korektným a nediskriminačným Slávnostiam zimy bude ešte dlhá a tŕnistá, no zároveň aj nevyhnutná.

Šťastné a veselé Slávnosti zimy a bohatého Obdarovávača praje Váš obľúbený bloger/ka.

Diskusia: http://blog.sme.sk/diskusie/1608106/1/Moderne-a-politicky-korektne-Vianoce.html