Existuje nejaká pálčivejšia a aktuálnejšia téma ako údajná nevera Patrika Šmejdu vykonávaná na Zlatici Puszkászkovej? Asi existuje, ale ja o nej neviem. Ešteže máme spoločensko-gynekologický denník Plus jebem deň (ďalej PJD), ktorý nám svedectvo o týchto šokujúcich a zdrvujúcich udalostiach prináša takmer v reálnom čase.

Čo sa stalo? Paťo Šmejda bol na návšteve u nejakej mladej pipky a „novinár" z PJD ho pri tomto hanebnom čine odfotil. Teda to, že Patrik bol u niekoho na návšteve, na tom nie je nič nezvyčajné. Ale on išiel aj naspäť! Hm, na tom tiež nie je nič nezvyčajné... Ale on tam išiel sám! Áno, toto je podľa PJD ten kritický moment jeho ľudského a morálneho zlyhania. No čo už by chlap mohol sám robiť u cudzej ženskej, než páchať neveru? Teda zlé jazyky by mohli tvrdiť, že aj keby tam išiel v sprievode 12-tich ľudí, tak by mohli robiť napríklad gruppensex, ale on išiel sám. A to je dôležité! 

Samozrejme, nejakej Žofii Kalerábovej zo sekretariátu riaditeľa Výskumného ústavu metalurgického by to ako dôkaz a téma k rannej káve mohlo stačiť, ale ja som tvor pochybovačný, preto žiadam dôkaz namiesto sľubov. Našťastie „novinári" z PJD odviedli poctivý kus investigatívnej žurnalistiky, po ktorej ani ten najväčší neveriaci Tomáš nezapochybuje, že Patrik je kurevník epických rozmerov. Takže pekne po poriadku:
„Patrik v pondelok hlásil v televízii hlavné správy a keď sa okolo ôsmej večer objavil vo dverách bytu na bratislavských Dlhých dieloch, mal zjavne čo vysvetľovať. Potom obaja spolu z bytu odišli a keď sa pred polnocou vrátili, Zlatica mala smutný výraz v tvári. Vyzerala uplakane. Ani jeden z dvojice sa netváril šťastne a každý z nich pozeral iným smerom."
No prosím! Aký je ten Patrik bezškrupulózny človek - normálne si v pondelok hlási správy, akoby sa nič nestalo. Navyše má tú drzosť objaviť sa vo dverách ako španielska inkvizícia. A ešte aj chuderu Zlaticu trepe večer niekam von a potom je z toho smutná. Čo je ale najdôležitejšie, obaja sa pozerajú na inú stranu - podľa fotky Zlatica dopredu, ale Patrik kamsi dohora. Určite očumuje panelákové okná, či za záclonou neuvidí nejakú polonahú ženu, s ktorou by mohol smilniť.

„Patrik Švajda sa vrátil v pondelok večer o 19.55 z Markízy ihneď po skončení Televíznych novín domov. Rýchlym krokom vyšiel z auta, v rukách niesol sladkosť a telefonoval. Zrejme sa s pochúťkou pripravoval na náročný večer, ktorý oboch partnerov čakal. Švajda musel podľa všetkého svoju partnerku pripraviť na fotografie, ktoré dokazujú, ako po večeroch navštevuje mladú tanečnicu Katarínu Štumpfovú. Moderátorka politickej relácie Na telo nevyšla celý deň z domu a jej červené BMW bolo celý deň zaparkované pred spoločným bytom na bratislavských Dlhých dieloch." 

Tento odstavec jasne indikuje Patrikov životný štýl - nielenže dokáže vyjsť z auta (rýchlym krokom!), ale zároveň aj telefonovať a niesť sladkosť. Je zjavné, že Patrik je hyperaktívny, nadmerne potentný multitaskingový jedinec, ktorému jedna žena nemôže stačiť, aj keď je to Zlatica. Pre objektivitu ale treba spomenúť, že zároveň tu je aj vidieť Zlaticin podiel na celej záležitosti - žena, ktorá nevyjde celý deň z domu a ani si nepreparkuje BMW je pre žrebca, akým je Patrik, pre svoju pasivitu zjavne nevhodná a nestačí uspokojovať jeho zverské pudy.

„Moderátor Patrik Švajda sa včera ráno o 9.30 ponáhľal do svojho auta. „Idem na golf a potom do práce," tvrdil nám. Namiesto športu však navštívil bratislavskú vojenskú nemocnicu, kde mu zubár rozvŕtal zub. Potom si to namieril do reštaurácie v Karlovej Vsi, kde počkal na Zlaticu. Stretol sa s partnerkou, dali si spoločne kávu a prezerali naše noviny. Moderátorka markizáckej spravodajskej relácie Dnes si popri tom pochutnávala na obede. „My sme to už videli ráno a rozobrali sme to spolu. Keby som mala nejaké podozrenie, tak tu nesedím. Nie som odkázaná žiť vo vzťahu, v ktorom by ma chlap podvádzal," povedala Zlatica, pričom si nechcela sňať z očí tmavé okuliare. Skrývala pod nimi uplakané oči?"

No aha, aký je Patrik klamár - tvrdí, že ide na golf, a pritom ide k zubárovi. Aj keď nechcem sa unáhľovať, možno má Patrik strach zo zubára a tak si autosugesciou chce pred jeho návštevou navodiť príjemné pocity. Každopádne, kto klame, ten aj kradne! A podvádza Puszkászovú. Ale tá zrejme tiež nie je čistá, keď si dokáže v takejto ťažkej situácii dať obed a ešte si na ňom aj pochutnávať. No čo vám poviem, jedno svinstvo! Zjavne účelové tmavé okuliare sú už len horkou zhnitou čerešňou na tejto torte smilstva a amorálnosti. Otázka, či si nimi zakrýva uplakané oči je nanajvýš správna, no ja si dokonca dovolím tvrdiť, že si oči už vyplakala a teraz si zakrýva dve čierne prázdne diery. Také, aké určite majú „novinári" z PJD, ktorým tade vytiekol mozog.

Celý článok aj so spektakulárnymi fotkami si môžete pozrieť tu.  

Diskusia: http://blog.sme.sk/diskusie/1456944/1/Otazka-mesiaca-Podvadza-Patrik-Zlaticu.html