Teda nie že by som v Prahe ešte nebol, ale vždy to bola drinking-turistika, takže som si genia loci príliš neužil. Takže prvé, čo som si všimol je, že Praha je veľká. Jej staré mesto sa nedá prejsť za 10 minút, ako to bratislavské. Už len taký václavák je relatívne rozsiahly, aj keď treba povedať, že aj dosť hnusný, keďže je už takmer úplne prekebabizovaný, mcdonaldizovaný a starfucksizovaný. Zvyšok historického centra je ale pohladením pre oči, samozrejme až na pár soc-realistických výnimiek typu OD Kotva a budova tuším divadla, ktorá vyzerá ako postavená z hnedých pivových fliaš.
Druhá zaujímavá vec je, že Praha je dosť lacná. Odhliadnuc od trojhviezdičkového hotela v centre za 24,- Euro/noc s raňajkami (mimosezónní slevy, krávo) sa tam dá napríklad celkom lacno najesť, či už v nejakej charakteristickej křečme, ktoré takmer všetky začínajú na U + ľubovoľné slovo v genitíve, napr. U parašutistů, U pinkasů, U vožralýho smradlavýho prasete, a tak ďalej. Tu si môžete dať veľmi zdravé české jedlá, ako napríklad bramborák plnený hermelínom, alebo hermelín plnený bramborákom za nejakých smiešnych 95 českých kačiek.
P2133621_res.JPG
Alebo keď ste snobi, alebo sa na nich hráte, môžete skúsiť nejakú reštauráciu v historickom centre, ktorá zase začínajú na Le + ľubovoľné francúzske slovo s olivrejovanými čašníkmi, ktorí sa s vami potom budú snažiť hovoriť po slovensky. Tu si môžete dať takúto špargľovú príšernosť,
P2143760_res.JPG
za ktorú už ale vysolíte možno už aj nejakých nehoráznych 160 kaček.

No a samozrejme v Prahe je veľa turistov. Áno, naozaj ešte viac ako na Skalnatom plese. Všade počuť angličtinu, nemčinu, maďarčinu a dosť veľa slovenčiny. Bohužiaľ, to sa prejavuje aj na samotnom meste, kde máte asi každých desať metrov suvenír-shop s úžasnými pražskými artefaktmi, ako napríklad tričká s českým levom, nápismi McShit, FuckSperminator. Pre tých, ktorí by chceli něco echt českýho, majú všade matriošky.
P2133681_res.JPG
Najnovším hitom je ale loptička, ktorá má k sebe prilepený odrezaný chvost z mŕtveho skunka a volá sa to weasel ball s podtitulom „Is it alive?". No, it isn´t. And it ain´t fun. Really.

No a s náporom turistov, medzi ktorými tvoria anglickí vymetení nadržanci dosť vysoký podiel, vzniká z Prahy aj sex-destinácia a Praha sa stáva semenišťom hriechu, neresti a sodomie. Fujha! Až som musel často chodiť so zavretými očami. No veď pozrite:
P2143696_res.JPG
P2143697_res.JPG
P2153762_res.JPG
P2153764_res.JPG
Really lowest prices.
And sometimes really lowest attractivity, too:
P2153765_res.JPG