štvrtok 13. januára 2011

Pozerávam Teleráno

Odkedy mám nové zamestnanie, vstávam do práce o niečo neskôr a mám ešte čas trochu sa poflákať, takže ráno mám čas napríklad aj na pozeranie telky, a to si nikdy nenechám ujsť Teleráno na Markíze. Tam sú totiž veci nevídané.

Už len celý ten koncept. Teleráno sa totiž nevysiela zo štúdia, teda nie celkom, ale niektorí moderátori sú v štúdiu a niektorí vonku, alebo v inom štúdiu, alebo ktovie kde. Je to také dynamické a zábavné. Niekedy tam hrá živá kapela, alebo sa tam niekto točí na hlave. Alebo sú tam také čiernobiele vsuvky o tom, čo sa bude v najbližších minútach vysielať. Napríklad 7,20 – predpoveď počasia s Dr. Iľkom. Je to sranda, lebo v hornom rohu majú hodiny, a na tých je už napríklad 7,23.

Ale sú veci, ktoré mám v Teleráne špeciálne rád. Napríklad také bulvárne okienko, teda neviem, či sa to takto volá, ale uvádza to buď taký blonďavý priteplenec, alebo taká veľmi zaujímavá žena, ktorá ma tak bizarne priťahuje. Má takú veľmi špecifickú, akoby trojuholníkovú tvár, ani neviem ku komu, alebo čomu by som ju prirovnal. Asi k zrazenému mimozemšťanovi. Teda ešte som nikdy nevidel mimozemšťana, ktorého navyše niečo zrazilo, ale ak ho niekedy uvidím, som si istý, že bude vyzerať presne tak, ako tá žena, ktorá v Teleráne uvádza bulvárne okienko. No a to bulvárne okienko spočíva v tom, že priteplenec/zrazená mimozemšťanka (ďalej v texte len „P/ZM“) prečítajú nejaký článok z bulvárneho plátku a potom to celé okomentujú. Určite na to treba nejaké školy, lebo komentáre sú vždy veľmi vecné a fundované. Keby ste si to nevedeli predstaviť, tak to vyzerá asi takto: P/ZM ukazuje do kamery nejakú LCD obrazovku a hovorí „Zuzana Belohorcová podľa najnovšieho čísla bulvárneho týždenníka vraj odmieta nosiť tango nohavičky“ a nasleduje spomínaný komentár P/ZM „Tak tento článok mňa osobne veľmi prekvapil. Zuzana Belohorcová je známa ako krásna a žiaduca žena a k takým tango nohavičky akosi neodmysliteľne patria, určite so mnou súhlasíte...“ (ja síce neviem, ale moderátori kývajú hlavami, že áno, áno) „Ja si ale myslím, že to súvisí s tým, že Zuzka sa odsťahovala do Prahy, a tá je severnejšie položená ako Bratislava a Zuzke je preto asi chladno. Navyše vieme, už som to minule spomínala, že Zuzka si chce založiť so svojim partnerom rodinu... Pamätáte si, že som to spomínala?“ (ja zase neviem, ale moderátori kývajú hlavami, že áno áno) „No a preto asi chce upustiť od imidžu sexsymbolu, ktorý by tango nohavičky iba zbytočne podčiarkovali.“ A ja len otváram ústa nad ďalšou brilantnou dedukciou zrazenej mimozemšťanky. Nikdy som netušil, že z bulvárnych článkov sa dá zistiť tak veľa.

Ďalšia vec, ktorú veľmi oceňujem je predpoveď počasia s Dr. Iľkom. Dr. Iľko je sympatický starší pán, ktorý vie veľmi exaktne informovať o počasí, a to prostredníctvom rôznych grafov, štatistík a meraní. Ale Dr. Iľko má veľmi špecifické vlasy, také jemné svetlosivé páperie. A tie sú pre mňa spoľahlivejšie ako akákoľvek predpoveď počasia. Keďže tieto predpovede sa zvyčajne vysielajú zvonku, zvyknem sa Dr. Iľkovi pozerať iba na jeho vlasy. Keď vlasy poletujú, je veterno. Keď sú vlasy prilepené k hlave Dr. Iľka, vonku prší, preto si treba zobrať dáždnik. Keď sa vlasy lesknú, je vonku slnečno a bude pekný deň. Keď sú vlasy v stabilizovanej polohe, ale pritom sa nelesknú, je zamračené, preto je tiež vhodné zobrať si dáždnik, pre istotu. Vidíte, aké jednoduché, a pritom také účinné. Tak dúfam, že pána Iľka nevymenia za niekoho iného, lebo predpovede počasia tým stratia pre mňa zmysel.

V Teleráne sa riešia aj seriózne veci. Napríklad minule nejaká teta zo spravodajstva hovorila o tom, že podľa nejakej právnej normy Európskej únie sa budú topánky musieť vždy číslovať aj v milimetroch, čo je užitočné, pretože sa to konečne zjednotí a my budeme presne vedieť, aké číslo si máme pýtať v predajni, či už v tuzemsku, alebo v zahraničí. Keďže ale diváci Markízy sú väčšinou slaboduchí mantáci, uviedla teta zo spravodajstva aj príklad: „Napríklad číslo 37 už nebude 37, ale bude pri ňom musieť byť uvedená aj veľkosť v milimetroch, teda napríklad 375 milimetrov“. A vtedy som si s hrôzou uvedomil, že ak nosím číslo 44, tak mám vlastne 44-centimetrové nohy. Veď to som už ako černošský basketbalista. A nebyť Telerána, tak to dodnes ani neviem. A hneď mi aj napadlo, že som kedysi niekde počul, že veľkosť mužského prirodzenia sa dá spoľahlivo určiť podľa veľkosti chodidla, vydeleného dvoma. Takže som zistil, že mám vlastne medzi nohami 22-centimetrové kladivo. Tak to keby som vedel skôr, tak už dávno nakrúcam porno a nemusel by som pozerať to sprosté Teleráno pred cestou do roboty.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára