Priznajme si, Slovensko je krajina, kde sa toho z hľadiska kriminality zase až toľko nedeje (s dôrazom na „až toľko"), preto maník s injekciou útočiaci na mladé ženy, aby s nimi robil ktovie čo, je vítaným spestrením našich obyčajných nudných životov a zároveň prilepšením do koláča sledovanosti akéhokoľvek média. Preto ani Narkóza nemôže byť pozadu a tento prípad zverí tým najpovolanejším - tímu Telerána, ktorá tvorí predvoj investigatívnej relácii Paľba. Teleráno má za úlohu vtipnou a hravou formou upozorniť na súčasné dianie a priznám sa, že vždy ma fascinovalo ako elegantne, ba až nonšalantne dokážu jeho moderátori skákať z vážnej témy na menej vážnu a naopak. Ak sa raz stane niečo vážne ľuďom, ktorých mám rád, dúfam, že sa to dozviem práve z telerána, napríklad „Oznam pre pána Nemeša - celá Vaša rodina havarovala na aute a všetci zaživa zhoreli" a hneď na to „Ale teraz sa už poďme pozrieť na najnovšie outfity našich superstaristov".

No ale k veci. K téme ketamínového fantomasa sa vyjadril človek najpovolanejší - ten brilatý redaktor, ktorý sa vie relevantne a fundovane venovať takmer každej téme, počnúc finančnou krízou, pokračujúc úhynom tapíra venezuelského a končiac kriminalisticko-kriminologickými aspektami údajného ketamínového šialenca. Navyše sa neokúňa pridať aj nejakú tú dobrú radu, ako napríklad pri finančnej kríze nepanikáriť a vyčkávať, pri vlastníctve tapíra venezuelského sa s ním ešte rozlúčiť a v prípade, že sa cítite ohrozený Injection man-om, nechodiť po zotmení sám von. Samozrejme, to treba hneď aj ilustrovať zábermi na nočné mesto, ktoré sa stáva v tomto ročnom období nočným už asi o 15,55 hod., čo vysvetľuje aj rútiacu sa električku v zábere. Brilatý sa dokonca sám vydal do terénu a citujem: „niektoré ženy som sledoval", ako dodržiavajú neoficiálne stanné právo a bol šokovaný, lebo stretol asi tri osamotené osoby ženského pohlavia, aj keď jedna si vraj bola iba kúpiť chipsy na pumpe, takže to sa asi nepočíta.

Veď už aj niektoré denníky informovali, že ženy sa od výskytu ketamínových útokov boja chodiť samé po zotmení von a podľa prieskumu na vzorke štyroch respondentiek na otázku strachu o svoju bezpečnosť odpovedalo kladne až 50%. Ale tele-analýza pokračuje ďalej a to popisom modu operandi samotného útoku. Redaktor tvrdí že nie je síce odborník (ale neblbni, načo taká skromnosť?), ale že útok prebieha tak, že pichnutím anestetika sa obeť paralyzuje a potom si ten úchylák môže robiť s telom, čo chce. Hej, povedal s telom. Moderátorka Lenka znovu potvrdila status najbystrejšej moderátorky a spýtala sa, že či sa potom dá zistiť, keď sa človek preberie, čo sa s tým telom robilo. Napríklad, že či keď mi niekto počas bezvedomia ukradne ľadvinu, či to potom zistím. Dozvedám sa, že áno, ale že pred návštevou doktora sa nemám sprchovať, lebo tým zmyjem stopy.

Nakoniec redaktor ilustruje svoje vlastné hypotézy, že je možné, že KF to možno už vzdal, ale že je tiež veľmi dobre možné, že iba vyčkáva. Neviem síce na čo vyčkáva, ale možno to nevie ani on, takže možno bude vyčkávať, až kým neumrie. A že vraj ešte existuje teória, že KF sú dvaja a navzájom si konkurujú. Potom si asi porovnávajú výsledky v celosvetovom rebríčku, alebo čo. Každopádne som rád, že to nie je celý gang.

Ale toto celé bol iba taký úvod k relácii Paľba, ktorá bude ktovie kedy večer, ako hovoril moderátor Pasiar a to už bude o inom. Tam sa vyjadria lekári, rektor súkromnej vysokej školy práva, obete a náhodní okoloidúci. Pasiar upozorňoval, že obete sú traumatizované dvakrát - prvýkrát pri útoku a potom, keď si ho pripomenú, preto im Paľbu neodporúča pozerať. Škoda, že zabudol pripomenúť, že sú možno traumatizované aj viackrát, napríklad keď im redakcia Paľby pchá do huby mikrofón a do ksichtu kameru. Ale čo už, that´s showbusiness.
A teda, určite sa pýtate, že kto ten KF vlastne je a či to niekedy zistíme. Možno je to sám Pasiar, ktorému klesala sledovanosť Paľby, veď sa mi zdal nejaký pochudnutý, možno to má z toho behania po Predstaničnom námestí s injekciou v ruke. Alebo som to ja a týmto článkom sa iba kryjem. Alebo ste to vy. Alebo osoba vedľa vás. Každopádne, udržujte paniku.

Dodatok: keďže ja sa necítim menej povolaný vyjadriť sa k tomuto prípadu ako ktokoľvek iný, tu je moja teória, ako vyzerá ketamínový fantomas:

 koto_predator.jpg

Vysvetlivky:
1 - vysokoprierazné ketamínové delo s ďalekým dostrelom (umožňuje dávkovať ketamín na diaľku a z úkrytu)

2 - prilba s nočným videním a termo-videním (vysvetľuje, prečo KF útočí najmä v noci)

3 - celotelová kamufláž s funkciou neviditeľnosti (vysvetľuje prečo sú také nejasné informácie o útočníkovej podobe a nedostatok svedkov)

4 - čepele na útok na blízko (umožňujú okrem iného bleskurýchle odrezať pútka kabelky a zmocniť sa jej)