sobota 29. januára 2011

Herpes na oku – recenzia

 

Na rozdiel od herpesu na hube poskytuje očný herpes oveľa intezívnejší a dobrodružnejší zážitok, preto si ho rozoberme po jeho jednotlivých atribútoch.

Vizuál
Herpes na viečku má potenciál stať sa najnovším módnym hitom, vďaka tomu akým originálnym spôsobom transformuje inak celkom bežne vyzerajúci ľudský ksicht. Najprv opuchne viečko, takže človek vyzerá ako Horst Tappert, ktorý to prehnal s Jägermeisterom. Potom viečko aj očervenie, takže už to nie je len opuchlina, ale červená opuchlina, takže už to nie je Horst Tappert, resp. je Horst Tappert, ktorému ale niekto prijebal pod oko. Asi Fritz Wepper, lebo bol nasratý, že ten seriál sa volal Derrick, a nie napríklad Derrick & Klein, pritom Harry Klein robil za Derricka všetku tú špinavú robotu, ako šoférovanie, administratívu a heilovanie. Ok, tak heilovanie asi nie, ale keby to nakrútili o tridsať rokov skôr, čo my vieme.

V ďalšej fáze sa tam, kde to je červené, vyhodia žlté pľuzgieriky, ktoré mokvajú. Samotné oko tento príval nových vnemov nejako nezvláda, preto sa naserie a očervenie. Teda tá časť, ktorá je inak biela. Takže máte jedno oko normálne a druhé červené a vyzeráte ako Kurt Russell, keď vo filme oheň sa na konci vyjebal v tej horiacej továrni na gombíky na takú plechovú plošinu a napichol sa na zábradlie. Potom ich vezie sanitka a Kurt Russell umiera (to je vidno, lebo má jedno oko červené), ale kým umrie ešte stihne povedať Baldwinovi (neviem ktorému, je ich jak hadov), ktorý tam hrá jeho mladšieho brata, že nech si z toho nič nerobí, že aj on bude dobrý hasič ako bol Russell, potom sa o 5 rokov tiež najebe na kovovú tyč a skape. A to už sa Baldwin od dojatia rozplače, strih, hrá Hans Zimmer.  No a toto červené, čo je vnútri plus to mokvavé červeno-žlté, čo je pod tým dáva môjmu ksichtu taký unikátny look, že slabším povahám sa z toho uvoľňuje ritný zvierač. Takže vizuál: sedem odvrátených pohľadov z desiatich.

Feeling
Pocitovo je to podobné ako pri papuľovom herpese, akurát je to väčší adrenalín, lebo z viečka sa môže ten herpes presťahovať na rohovku, a potom je to vraj už úplne iná recenzia, ktorú snáď nebudem musieť písať. Takže v stručnosti ide o svrbenie, pálenie, rezanie, pulzovanie, slzenie, tlačenie a taký neurčitý pocit, že oko má v hlave málo miesta, tak sa mu chce ísť von. Je ale prísny zákaz akéhokoľvek dotyku, aby sa to nešírilo, takže klasická paradigma „svrbí to – poškrabem to“ tu vôbec neplatí (blbé je akurát to, že som sa to dozvedel asi dva dni potom, čo som to už mal a dovtedy som sa naškrabal....). Ale za to môžete robiť všetko ostatné, napríklad si trieskať hlavu o roh chladničky, kým nestratíte vedomie, alebo rozmýšľať, kde zoženiete prachy na ďalší zovirax (viď nižšie). Takže feelingu dávam osem ohryzených omietok z desiatich.

Curement
Očný herpes sa lieči ako každý iný herpes, t.j. ignorovaním a čakaním kedy to prejde. Teda vlastne rôznymi mastičkami, ako je napríklad zovirax. Zovirax predávajú v balení po 2 gramoch (slovom dvoch) a stojí asi 9 euro (slovom deväť), t.j. 1 gram zoviraxu stojí 4,5 eura. Okrem toho, že veľkosť dvojgramového balenie je asi ako slovo zovirax zobrazené týmto fontom na štandardnom monitore pri štandardnom rozlíšení, tak sa to asi vyrába z ejakulátu jednorožcov, inak si odôvodnenie tejto smotánkovej ceny © Kotler  neviem predstaviť. Za túto cenu by som si oko mohol zasypať kvalitným koksom priamo z Montevidea a ešte by možno zostalo aj pre Agátu Hanychovú. No ok, jej by to asi nestačilo, ale predstavu máte.

Keď nezaberie zovirax, tak si môžem ísť dať predpísať ešte Herpesin tabletky. Teda predpísať, teta doktorka mi to napíše na papier a ja si to pôjdem kúpiť (jedno balenie stojí tiež asi toľko, koľko v Afrike vila s 40 000 m2 pozemkom, druh lesostepné plochy) . Lebo keby som si to chcel kúpiť rovno, tak mi to nepredajú, lebo aj keď to poisťovňa neprepláca, štát má rád, keď ľudia sedia u lekára preto, aby si dali od neho napísať na papier, čo si majú kúpiť. Lebo ľudia sú blbí a pokojne by si namiesto herpesinu vypýtali v lekárni guttalax alebo mini usb-kábel. Takže ako vidíme, liečba herpesu je high-budgetová záležitosť, preto udeľujem absolutórium -  desať odvodov do zdravotnej poisťovne spláchnutých do hajzla z desiatich.

29 komentárov:

  1. magnificient. ak napises knihu o hocicom, kupim aspon 3ks a nahovorim vsetkych nahodnych znamych aby si kupili aspon 1ks

    OdpovedaťOdstrániť
  2. fajn, ze si sa oslobodil spod nadvlady cenzury v SME, ale za to to nemusis zacat s tym farebnym jazykom prehanat. mas tam az trochu privela toho jebania aj na miestach kde je to podla mna az zbytocne. inac fajn.
    herpes samozrejme nezavidim...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Vyborne som sa pobavil. Rozmyslam ci by nebol este vacsi pruser mat herpes na penise, co by bolo horsie? Ono aspon ked to dostanes je to zrejme prijemnejsie ako to na oku, ale zvysok ... nechcem vediet vlastne.
    A pre mna osobne - jeb sem jeb tam, len tak dalej :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. off topic, ale jak hladam tak hladam, nenachadzam onen inkriminovany postapokalypticky clanok, vdaka ktoremu sa to cele udialo?

    OdpovedaťOdstrániť
  5. parada... :D

    skoda len, ze sa to neobjavilo na humne, takto musim sledovat viac linkov

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Herpesin pomáha pomaly, ale je nádej, že sa en bazmeg nevráti.
    článok á la oblížprst.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. clanok vyborny ako vzdy :). ale teda to som netusila, ze taky herpes vypuci aj na oku. je to potvora zakerna. (hehe, pri mojej hypochondrii sa uz tesim na najblizsiu bolest v oku/viecku)

    a k tomu jebaniu - mna keby nieco taketo postretlo, rozhodne by moj slovnik nebol taky decentny ako v tomto clanku.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. co ti j***??? si sa s konom zrazil?? toto sa ako da nachytat...by som si oko vyskriabal...kazdopadne clanocek kvalitka opat...je to ako balzam na dusu cez tento nechutny usnezeny den, kde ma od 7 30 este aj sekretarka sere...

    OdpovedaťOdstrániť
  9. mal som to. to mravcenie ja fakt super. miestami som rozmyslal nad exkochleaciou oka cajovou lyzickou...

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Skvelý postreh. BTW, ja to mávam v nose, obsadí to celú jednu dierku. Nedá sa dýchať, nedá sa škrabať, nedá sa žiť. Ale vždy je to lepšie ako u švagrinej, ktorá ročne vytrieska celý štátny rozpočet Barmy na skrášľovacie kúry. A herpes má cez celú bradu.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. hey dude... to mi je luto... aj zmuris? ako madar? :D
    tak sa skoro uzdrav... lebo pises o tom tak farbisto az ma zacalo oko svrbiet :)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. ked mam blbu naladu, aj ked sa mi vyhodi herpes, citam nemesa, fakt to vzdy zabera, dokonale a bez lekarskeho predpisu

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Tak toto je brut, herpes na oku, to som ešte nepočula - držím palce nech sa čo najskôr vyliečiš. Ako tu už niekto spomenul, keby že som na tvojom mieste, môj článok by obsahoval po cenzúre iba jedno veľké... píp.

    Je to skvelé, nadávky tam sedia ak riť na šerbel a vôbec ich nie je veľa.

    Píšeš fakt perfektne :)

    OdpovedaťOdstrániť
  14. na oku som sice este nemala herpes, no za to moj rekord boli 4 herpesy na hornej pere naraz - nemusis mi zavidiet :)

    OdpovedaťOdstrániť
  15. A co foto? lepsie raz vidiet ako... :))

    OdpovedaťOdstrániť
  16. No LOL! Spravit si takuto srandu z herpesu, nechcem vidiet tvoj blog ked dostanes hemeroidy :D

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Milujem Lubomira Nemesa a verejne sa k tomu priznavam

    OdpovedaťOdstrániť
  18. No, pretože mám bohaté skúsenosti s herpesom nad okom, pod okom a všade inde okolo očí, tak viem že určite mi zaberajú 2 veci: 1:ak to nie je priamo v oku výborne pomáha ak hneď na začiatku si to potriem domácou slivovicou alebo inou domácou pálenkou
    2: veľmi sa mi na to osvedčilo koloidmé striebro
    V obidvoch prípadoch je liečba oveľa kratšia ako liečba ako tými liekmi, ktoré tu opisuješ. Minimálne o 50 až70 percent.

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Herpes ako pojem, je moj skutocny, verný kamarat, kedze "herr-pes" je vlastne nemecky "pán pes" :)) a tak ho "sporadicky, raz za mesiac" chodim vencit, nech vsetci vidia, co mam nové na hornej, prípadne dolnej pere a ked je "dobrý" mesiac a dari sa, tak si mozem dovolit mat jeden herpes na hornej pere a dva dokonca na dolnej!!! Len co sa mi ten hore zahojí, (a to sa uz tesim, ze mam uz len dva na dolnej pere) tak sa mi o dva dni vyhodi nový. ale sklamem vas, opat na dolnej pere.... :) Takze herpesaci vsetkych krajin - spojte sa" :)
    PS: na margo "zazracne" neucinneho Zoviraxu a jemu podobným sračkoidným marketingovým výrobkom, vas nema co prekvapovat, že nezaberaju. Herpes je komplikovaný vírus. Vyskusal som celu plejadu masticiek a iných "zarucene spolahlivych" chemikalii, ale napokon som prisiel na to, ze snad okrem nejakho pudru, ktory vam to vysusi sa mozte len ozrbrojit trpezlivostou a cakat, kym si vase telo s tym nesvarom poradi. Jediny, kto je spokojny je vyrobca tychto chemikalii, kedze ma z toho financny zisk. Zovirax je dnes skor nadavka, ako masticka, ktora pomaha... (a nie je to len moj subjektivny nazor)
    :))
    Zolo

    OdpovedaťOdstrániť
  20. sedim s kamoskou v cajovni a kedze sme si po prvom tvojom clanku a po doslovnom skuvinani pod gaucom uvedomili, ze sme na verejnom priestranstve, dohodli sme sa ze sa radsej budeme krcovito drzat za ruky pri kazdom prichadzajucom smiechu :D:D krc v bruchu z tohoto tu je nic v porovnani s tym, ako mi este stale ruka odmieta prijimat vnemy z vonkajsieho sveta :D

    OdpovedaťOdstrániť
  21. smiech cez slzy... pretoze nieco podobne prave prezivam s dg. herpes cornea, tj ten na rohovke...
    vyborneeee (clanok, nie ta sracka na oku ;) )

    OdpovedaťOdstrániť
  22. Odpovede
    1. Mám 51 rokov a dostala som herpes na dúhovku ľavého oka, bolesť je hrozná. Beriem už druhé balenie herpesinu a prd, bolí to stále. Vraj je to choroba zo stresu. Ale na oko to dostať je to najhoršie. Do roboty musím chodiť, robím na počítači, na hokej sa dívam v slnečných okuliaroch, dopujem sa ibalginom, aby som bola funkčná cez deň a v noci bolesti, ako by som mala v oku žiletky. Neprajem to nikomu.... Chodím k očnej lekárke-súkromne, ale herpesin Vám môže predpísať len kožný lekár alebo imunológ, no kocúrkovo. Očná lekárka musí zavolať kožnej lekárke, aby mi prepísala herpesin na oko, lebo očná na to nemá právo. Ktorý debil to vymyslel?....

      Odstrániť
  23. Rano jsem s cerstvym herpesem na oku zacal googlit lecbu a nevedel jsem, ze u toho skoro zemru smichy :)

    Tady v Cechach taky musite pro kazdy prd k lekari a platite, ale Zovirax(4.5g)+Herpesin+Tobrux nastesti ocni doktorka predepsala ani ne za 200,-

    OdpovedaťOdstrániť
  24. Že mohla som na toto kliknúť ako prvé??! S prižmúrenym okom sa pridávam k vlastníkom Herr Pes-u ! Teším sa, až mi komplet odpuchne oko, ale keďže to mám len 2 dni, asi sa tak skoro nedočkám... Vivat naše zdravotníctvo weeeeeeej.. mňa doktorka poslala akurát tak na infekčné do nemocky, ak by sa to zhoršilo!!! Že preložené to je mvp - ma v pi.i :) pobavila som sa a idem sa natrieť slivovicou :) see u

    OdpovedaťOdstrániť