piatok 14. januára 2011

Ešte jeden „zadoček“ a....

Dnešný človek je veľmi nevšímavý a plno vecí mu uniká rovno spred nosa. A tak je to vlastne aj v poriadku, lebo väčšinou sú to nepodstatné blbosti. Horšie je, keď mu niekto pripomenie niečo, čo si nevšimol a on si to odvtedy začne všímať o to viac.veľmi dobrý článok o nadpisoch v bulvárnych periodikách. Samozrejme, že som zavítal aj do diskusie, a to som nemal robiť. Diskutérka sonki spomenula, že v bulvárnych článkoch sa pomerne často vyskytuje slovo zadoček. A to nemala robiť (a ja som to nemal čítať). Odvtedy si všímam toto slovo aj keď nechcem a vzhľadom na frekvenciu jeho výskytu v článkoch, som si naň vytvoril priam epickú alergiu. Všade je to samé „ukázala zadoček“, „toto je jej zadoček“, „vystrkuje zadoček“ a moje najsamobľúbené „vykukol jej zadoček“. Ja teda neviem, ako môže zadnica vykuknúť, keď nemá oči, ale moja fantázia, čo sa týka zadnej časti tela zjavne nedosahuje fetišistických rozmerov fantázie tých, čo to píšu.

Príklad:
A: „Všimol si si niekedy ako to v Kauflande pri mäse divne smrdí? Jak keby tam niekoho zabili.
B: „Hm, ani ne.“

Tým by sa to mohlo uzavrieť, ale osoba B si raz pri návšteve Kauflandu spomenie na slová osoby A a všimne si, že tam fakt niečo smrdí a odvtedy vždy keď tam príde, snaží sa ten zápach zachytiť, rozanalyzovať a robí to aj dávno potom, čo tú mŕtvolu odpratali. Teraz sa určite pýtate, kam ten truhlík smeruje týmto insitným psychologickým úvodom a ako to kua súvisí s nadpisom. Moment, dostanem sa k tomu. A truhlík je ten, čo vás ráno obúva!

Nedávno som čítal

Ťažko povedať, či začali toto slovo používať hyeny z Nového (pi)času, kojoti z Flus jeden hlien alebo šakalice zo Škáru a v podstate je to jedno, lebo už to používajú všetci (google ukazuje 411 000 hitov). Určite sa nájde nejaký chytrák, ktorý sa spýta, že prečo také články kraviny čítam. Nuž, ja sa im vyhýbam, ako je to len možné, len väčšinou sa nedajú prehliadnuť. Napríklad, keď chcem ísť na mail na zozname, musím prejsť cez jeho hlavnú stránku, ktorá má takú fičúru, že sa tam objavujú tri najčítanejšie správy z topiek. A najčítanejšie sú samozrejme správy ako „Pavielovi Rochnyakovi ušiel z vuitonky zadoček Zuzany Belohorcovej“ alebo „Opitá Dara Rolins zrazila zadoček Eriky Judínyovej, keď sa ponáhľala na vystúpenie zadočku Martiny Schindlerovej“.

Je pravda, že sme si už dávno zvykli, že novinári ľudia bytosti, čo píšu takéto články hovadiny, sú úchylní neukojení sociopati, čo mali sex pred ôsmimi rokmi, a aj to bolo s mŕtvou ovcou a museli za to platiť (túto informáciu prezradil autorovi spoľahlivý a overený anonymný zdroj, haha), ktorí vidia odhalenú časť ľudského tela aj na mrazenej pizzi z Tesca, ale aspoň by si mohli rozšíriť slovnú zásobu. Ale to by pravdaže najprv museli nejakú mať. Každopádne, aby som bol konštruktívny, tu sú nejaké synonymá k slovu „zadoček“: riť, zadnica, pozadie, prdel, kufor, podvozok alebo odbornejšie – anus, rektum. Aj keď teda chápem, že titulok „Banášová
ukázala na pláži svoje chrumkavé rektum“ neznie práve vzletne, ale fakt, že na iné články, než o holých ritiach, sa bulvárni škrabali nezmôžu, sebelepšia zdrobnenina nezakryje.

Lebo keď podobné pocity pri zhliadnutí slova zadoček zažíva nejaký agresívnejší jedinec, tak sa môže ľahko stať, že navštívi redakciu osobne a tie ich zadočky zmaľuje hrdzavým roxorom do farieb dúhy, alebo im zadočky rovno odreže a prišije na tváričky, kam aj vlastne patria. A potom môžu vykukovať a vykukovať. Ak tie zadočkové články teda nepíše nejaký, nie veľmi pokročilý, bulvárny software, čo je tiež celkom možné. Každopádne je načase poslať slovo zadoček tam, kam patrí. Do riti. A ak nie, ja som sa vypísal, takže svoju zadočkovú kliatbu som práve preniesol na tých, ktorí si to prečítajú a moja myseľ môže byť zase na chvíľu slobodná. 


Diskusia: http://blog.sme.sk/diskusie/1707075/1/Este-jeden-zadocek-a.html

2 komentáre:

  1. ja by som len chcela vedieť ako si prišiel na nasleodvne: "Truhlik,je ten kto ťa rano obúva."
    len tak opre nič za nič :)))
    ak by sa teda dalo.ak to nieje nejakym záhadným sposobom prerušenie kliatby pri ktorej musiš neprerušovane tancovať nahy s permonikmi pokým sa vam nespletú vaše riavy iskrivích briadok:DDD..dalo by sa diki...inak bavíš ma :)))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ak sa rano obuvas ty, tak myslel, ze truhlik si ty.
      Alebo uraza tvoju matku :D

      Odstrániť