štvrtok 13. januára 2011

Britney má novú "pesničku"

pôvodne publikované: 10/2008

Minule som tak surfoval po nete a navštívil aj svoju obľúbenú stránku s príznačným názvom Pikošky. Pikošky mám rád, bývajú tam dobré cynicko-absurdno-sarkastické komentáre. Síce skôr bývali, teraz majú si nového autora komentárov, lebo už to nie je, čo to bývalo. A tam písali, ze Britva Spírsová má nové video a že je v ňom sexi, či čo... Tak som si to pustil....

...bolo to také hrozné, že som si to musel pozrieť hneď trikrát. Volá sa to "Womanizer" a je to fakt nárez. Britva sa tým asi chce vrátiť do starých časov, ešte predtým, než začala fetovať, holiť si hlavu a šíriť svoj genofond. Teda v časoch, keď si ešte primitívny svet myslel, že je príťažlivá.
Takže v súlade s týmto to má taký hnusný fuj-fuj vulgárny videoklip. Puritáni, tento odsek, radšej ani nečítajte. Teda v úvode videa vidíme Britvu potretú 100-percentnou bravčovou masťou, ako sa nahá prevaľuje v niečom, čo má asi pripomínať saunu. Potom je prestrih na Britvu v nejakom open-space, ako tam pobehuje v takom obtiahnutom biznis kostýmčeku a tak nenápadne tam zvádza svojich kolegov - chytá ich za gule, kopíruje si riť na kopírke
Vedeli ste? vsuvka: Vedeli ste, že podľa nejakého výskumu je kopírovanie vlastnej zadnice hlavnou príčinou porúch firemných kopírok?
a tak.... Ďalej robí tie svoje klasické tanečky, ako že ruka hore, noha hore, pričom "jej kolegovia" za ňou to po nej opakujú, veď to poznáte, niečo ako "Cvičme v rytme". To je v pohode, lebo aj tu v našom ofise to robíme bežne. Potom je zase strih na mastnú nahú Britvu ako sa vyvaľuje v pare ako lenivý hrošík  v bahne a svojich výkaloch. Úchyláci, ešte ho nevyťahujte z gatí, aj tak nie je nič vidno, veď to poznáte, v Amerike keď je vidno čo i len prsnú bradavku, už Američania dávia a zakrývajú si navzájom oči a keď sa vydávia, tak idú defenestrovať svojho guvernéra. Čo je asi aj mínus týchto biatch-speváčok. Kým pred takými desiatimi rokmi nás možno sexuálne stimulovalo aj odhalené brucho vo videoklipe, teraz sú speváčky viac holé ako oblečené. Takže, keď chce Britney znovu šokovať, mala by pouvažovať, že v ďalšom videoklipe zobrazí svoju vlastnú gynekologickú prehliadku a pre nočné vysielanie možno aj verziu s rektoskopiou.
Videoklip teda hodnotím iba troma vazelínami z piatich.
Prejdime k textu a hudbe. Tak to je niečo brilantné, niečo tak nadupané a dynamické som nepočul odvtedy, čo som bol pred piatimi rokmi na hardcore-gabber party v Dune. Normálne si to viem predstaviť ako zvučku do nejakej televíznej relácie, napríklad televíznych novín. Hudbu robil ako vždy Budapeštiansky symfonický orchester (haha, robím si srandu, v skutočnosti tam bol z orchestra iba xilofonista... muhehe, ale som vás dostal) a produkoval to určite Pharell. Alebo aj nie. Ale Pharell produkuje všetko. Každopádne hudba znie asi takto - tff tff tff tss tss, je to dosť rýchle (asi tak 100 bpm, komu je to málo, nech si to kúpi na vinyle a dotáča si prstom), takže všetky tie nuansy na prvý krát určite nepochytíte. Čo ale vynáša tento track do výšin, je text. Je síce jednoduchý, ale pritom udiera klince po hlavičke a dokonale, ale pritom nenútene vystihuje marazmus dnešnej doby. Spieva sa tam, že:
"Womanizer - tralala, tra-la la-la lalala"
a to sa tam niekoľkokrát opakuje (z toho dedukujem, že je to asi refrén). Potom nasleduje:
 "Ooooooh, fuck me baby.... Ooooooh, fuck me baby"
Tým "fuck me baby" si nie som celkom istý, možno je tam aj "podaj mi cigarety", ale Britva to spieva tým pseudo-lascívnym šepotom opotrebovanej prostitútky, veď ju poznáte, potvoru.  
Hudba a text si teda zaslúžia absolutórium, a to päť jede-jede-mašiniek z piatich.
Čo dodať na záver? Jednoducho ďalší masterpiss od kráľovny soft-porna Britvy Spírsovej. Ale veď pozrite a vypočujte si to sami.

1 komentár:

  1. Nuž, starý dobrý admOn doménu pikošky nakoniec predal - teraz tam píšu dve dievčatá a stal sa z toho skôr slepičník (odvodené od holubníka) a staré dobré pikoškové časy sú fuč.

    Článok, ako vždy, 100 bodov z 99 :)

    OdpovedaťOdstrániť