Zrejme miesto, kde si chodiace bowlingové gule posilňujú svalstvo soľným roztokom a tráviace ústrojenstvom jonťákmi a kreatínom. Alebo miesto, kde sa mladí chlapci natierajú olejom a potom švacajú uterákmi po zadku. Takže tam ja nechodím. Ale to už som spomínal.
A nechodím ani do fitness centier. Jednak sú drahé - ja im tam zvlhčujem vzduch svojim potom, kúrim telesným teplom a zabehávam stroje, aby im nezhrdzaveli a ešte im mám za to platiť 4 eurá? No tudle! Dvojak sa trochu bojím. Je to tam strašne veľké, je tam veľa rôznych strojov a prístrojov, o ktorých vôbec neviem, na čo sú a to faux-paux, že som cvičil cviky na ramená na stroji, ktorý je určený napríklad na triesla alebo ritné svaly, to by bola spoločenská samovražda.
Ďalej tam chodí určite veľa celebrít, a to by som sa musel na ne pozerať, aj keby som nechcel. Vlastne čím viac by som nechcel, tým viac by som sa na ne pozeral a porovnával - „Banášová ide na bikeu rýchlejšie jak ja?" alebo „Ďurianová dáva na chrbát skoro toľko, čo ja?" alebo „Jáj počkať, to nie je Ďurianová, to je Šmajda." Takže tam tiež nechodím.

Ja chodím do klasickej panelákovej činkárne za ľudových a kresťanských 1,5 eura. Samozrejme za túto cenu dostanete primeraný luxus - kľúčik od plechovej skrinky vzor ´69, kde strčíte akurát tak topánky, ruksak a keď použijete hrubú silu, tak možno aj tričko. Posilovňa má rozmery asi 5 x 6 metrov, takže si treba dávať pozor aby ste jednoručkou nevyrazili susedovi oko, alebo pri líhaní na lavičku si neprivreli hlavu do stroja na kozy.

Genius loci dopĺňajú štýlové plagáty z Muscle & fitness, ročník 1991, na ktorých je Schwarzenegger v časoch, keď mal ešte štýlový wienerschnitzel prízvuk („come mit mir if you wanna live") a Timea Majorová v časoch, keď sme ešte vedeli, kto je Timea Majorová. V rohu stojí tranzistorové rádio, ktoré vyhráva najnovší kolotočársky disco-trance z rádia Sity. Samozrejme, nechýba všadeprítomný (ako reklama na Intimissimi) pach potu a špinavých ponožiek.  To je ono!

Neviem, ako to je v posilňovniach a fitness centrách, ale asi každá posilovňa má svojho maskota. To je taký človek, ktorý príde, všetci ho poznajú a zdravia, že „Nazdáár, Fefe!" alebo „Čáu, Kiko!", potom sa s každým desať minút vykecáva a nakoniec ide akože cvičiť. To vyzerá tak, že sa vyzlečie od pol pása (čo je v posilovni vraj zakázané, ale Fefe s Kikom majú od majiteľa výnimku) a obzerá sa 5 minút v zrkadle. Potom si položí uterák na nejaký stroj, prejde na druhý koniec miestnosti, kde si zoberie tú najťažšiu činku, ktorú chytí, kúsok zdvihne a vydá asi takýto zvuk „Ddddaaaaahhhaaarghhhh!!!". To ešte dvakrát zopakuje, t.j. urobí tri série po dvoch cvikoch, potom sa znova obzerá v zrkadle a celé sa to opakuje. To ja už ale nemám čas sledovať, lebo sa mi trasú ruky, nohy, brucho a pred očami sa mi robia čierne kruhy, takže už viem, že je čas ísť domov. Športu zdar!

P.S.: Dnes v teleráne hovorila Kollárová, že Ricky Martin sa priznal, že je teplý. Som šokovaný, napriek tomu, že Kollárová povedala, že to je krásne. Jej sa zdá ale všetko krásne. Ale ja sa pýtam - Ricky a Martin, prečo práve ty? A ja som ti tak veril, keď tie ženy v tvojich videoklipoch vrteli pred tebou zadkami a oblievali ťa horúcim voskom. Ok, ten horúci vosk, ten teraz celkom dáva zmysel, ale aj tak! Ricky, prečo???

Diskusia: http://blog.sme.sk/diskusie/1658249/1/Bol-som-v-posilovni.html