pondelok 10. novembra 2014

Dailytrash: Ešte novší Smažáčik

V čase, keď je celé Slovensko v šoku a úžase z novej Mirgovej reklamy na údené rolované, úplne nenápadne vypudila odevnými značkami sponzorovaná maternica populárnej hudby aj nový videoklip Tomiho Popoviča, ktorý zrejme dúfal, že si pod nánosom Dominikinej maskary a proticelulitídneho krému tento fakt nikto nevšimne. Tak to teda hovno, čitatelia DM majú oči všade, takže táto diverzná akcia ti teda vôbec nevyšla, darebák! Hitom tejto jesene totiž nie je Kylie Do-minogue, ani nový Kontrafart, ale Tomiho smash hit Namotáš ma. V jeho výslovnosti Nhamotéheš mä.


Tomi sa už niekoľkokrát vyhrážal, že sa vráti do USA, kde je vraj taký známy, že ho cudzí ľudia zastavujú na ulici. A normálne si od neho pýtajú cigaretu, drobné na metro, alebo mu chcú predať crack. No stále sa k tomu neodhodlal, napriek tomu, že zaprdená slovač zjavne nevie oceniť jeho hudobného génia. No a keď vaše umrnčané tracky nehrajú ani v stánku s energetákom na Miss Kanal Tuning, tak chyba samozrejme nie je vo vás, ale v tom, že nemáte v treku porádny fíčuring. Hodina prenájmu Pitbulla stojí však dva a pol milióna dolárov a tri XXL balenia lesku na hlavu, preto sa treba zaobísť bez „red wine“, „miami“ a „pitbull“ a uspokojiť sa aj s Čistýmchovom. To je nejaký rapper, či čo, aj keď vyzerá skôr ako pokročilý pikér. Ale nesúďme knihu podľa obalu, lebo sa nám stane, že si kúpime Fifty shades of gray, čakáme vzorkovník šedého primalexu a vovnútri je ešte niečo oveľa horšie - 600 strán nudného psychologického pseudoporna.


Ale dobre, už nemá zmysel otáľať, vrazili sme si hrdzavý nôž do stehenného svalu, teraz prišiel čas začať ním otáčať. Takže aký je nový Smažáčik? V prvom rade si hneď všimneme odklon od pompéznosti a bombastickosti jeho minuloročného hitu Neviemjaksatovolalo. Preč sú časy honosných kulís kaštieľa šéfa slovenskej konkurznej mafie aj komparzu tvorenom vďačnými obeťami českých reklám na solárium siete „Dúfam, že to neuvidí mama“. Marketingovým claimom roka 2014 je minimalizmus, preto sa aj video odohráva v obmedzených priestoroch televízneho štúdia. Pričom masívne škrtanie utrpeli aj rekvizity, kde si tvorcovia vystačili iba s niekoľkými hudobnými nástrojmi, starou figurínou z Otexu, šunkovým lepeňákom, stoličkou, povrazom a montážnou páskou. Štipce na bradavky, análne spekulum a loptička do huby sa vo videu nakoniec nepoužili.

Šetrenie sa prejavilo aj na castingu. Napriek zjavnej inšpirácii terahitom Blurred Lines (vyslovuj gúd gél) od toho týpka, čo všade chodí s neviditeľným medicinbalom a Farela, ktorému pred dvadsiatimi rokmi odrezali gule, vďaka čomu síce prestal starnúť, no zaťahuje už pomaly vyššie než Plavalaguna z Piateho Elementu, Smažáčik nesiaha Blurred Lines ani po heroínové vpichy na Thickeho nartoch. A to hlavne preto, že Rozpité čáry mali v klipe holé kozy a bolo ich veľa. A boli holé. A boli to kozy. Už som spomínal kozy? Holé? No a v novom Smažovi má holé kozy akurát Šmahel a tu sa dostávame k ďalšiemu segmentu katovania kostov, a síce aj tie celebrity tam sú také nejaké treťotriedne. Lebo ste sa teraz určite spýtali, že kto je doriti Šmahel. Tak to je muž Šmahel Kalisovej. A teraz ste sa zase spýtali, kto je Šmahel Kalisová. Vidíte, ako vás mám prečítaných. Teraz sa vám chce strašne žmurknúť. A teraz vás začalo svrbieť na hlave. Že? V každom prípade Šmahel Kalisová je Šmahelova žena a priekopníčka perverzného nového trendu zdvojených prechýleno-neprechýlených priezvisk.

Ďalej tam máme tuším štyri ženské, z ktorých jedna je Jana Hrmová. Áno, zase viem, čo sa pýtate. Tieto asi majú byť pekné a seksi, ale už som písal, že sa šetrilo. Aby sa im tam len tak neponevierali po štúdiu, nenarážali do stien (záber v 1:12), netočili sa v kruhu, nepotkýnali o aparatúru, lebo neverili by ste, čo spraví taký ihličkový podpätok s oplášťovaním reprákov a Smažo to určite nepoistil, tak im štáb rozdal hudobné nástroje. A tú srandu jednoducho musíte vidieť. Keď ste si mysleli, že prvenstvo v najhoršie predstieranej hre na gitare patrí Dieterovi Bohlenovi v Jomaha Jomaso, tak si pozrite toto. Fakt sa to ťažko opisuje, ale napíšem to takto: napriek tomu, že tie ženské vyzerajú ako z katalógu ukrajinského escort servisu, ale keď Hrmová súloží rovnako ako hrá na bicích, tak by si v ňom nezarobila ani na polyuretánovú minisukňu z Gate-u.

A to som sa vlastne ani nedostal k hudbe a textu. Noo, takže, prekvapenie! Šetrilo sa aj tu. Hudba je tuším vysamplovaný tridsať rokov starý Prince a text pozostáva z rôznych derivátov slova „motať“ – namotáš, domotáš, premotáš, primotáš, odmotáš, zamotáš, vymotáš a bonus – motanica a namotááávka a samozrejme je to celé zase o bohapustej jebačke. Čisty&chov tiež dostal zaplatené len za poslednú minútu, no oplatilo sa čakať, lebo hodil absolútnu bombu, a síce tento verš:

neni nič čo by som ti vytýkal,
motáš psíka na pedigree pal.

Ak sa toto nedostane medzi desať najlepších slovenských rýmov medzi „odvlečiem ťa do herne, len ľudstvo je príšerné“, „nesiem ti balíček, šňupem ty môj perníček“ a „merci za to, že si“, tak som rozhodnutý zahájiť protestnú poldňovú hipsterskú hladovku. Výrobcovia psieho žrádla by mali Čistého vyvážiť zlatom a zabezpečiť mu doživotný prídel psích granúl – lebo po takom silnom matroši človeku určite vyhladne. Tak ma to dojalo, že som skoro prepočul ďalšiu perlu:

si namotávka čo má v rukáve esa,
v gaťkach nebesá, o tom vie sa.

Meh, asi nezdieľam s poprednými slovenskými rappermi vkus na ženy, ale keď sa všeobecne o nejakej buchte vie, čo má v gaťkách, tak namotať sa môžem akurát na nejaké antisifylitiká. A to je už vlastne pomaly koniec, akurát som sa ešte dozvedel, že to má byť vlastne letný hit. Hm, dátum zverejnenia na tyrúre: 29.10.2014. Leto, bracho!

Aha, jea, tento song je venovaný najväčšej namotávke tohto leta,
a tou si ty bejbe, Tomi, Čistychov,
nie je viac čo dodať, čau.

Dobrý pokus, ale mňa si lacnými lichôtkami nezískate. Dve izolepou prelepené Šmahelove bradavky z desiatich. No dobre, tak tri.

4 komentáre:

  1. tak toto mi celkom slusne rozhybalo branicu... zrejme si toho od teba precitam viac :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. bravooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Všetky vaše články na DM sú úžasné, ale najviac ma tešia recenzie sračiek, čo sa majú považovať za hudbu :-D

    OdpovedaťOdstrániť